Milieudefensie Arnhem zet zich in voor de Water Wake-Up Call

Artikel: 05.08.22, Amsterdam, Wendy Klaasse

Het is tijd om actie te ondernemen op de watercrisis, daarom proberen we bij Simavi zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze boodschap van de Water Wake-Up Call.

In Arnhem worden de we daar een handje mee geholpen door de lokale afdeling van Milieudefensie. Tijdens Arnhem Groen, op zondag 15 mei hebben 5 vrijwilligers van Milieudefensie Arnhem handtekeningen opgehaald om onze eis voor een stevig en rechtvaardig waterbeleid en eerlijke klimaatfinanciering kracht bij te zetten.

Een echte wake-up call

‘De Water Wake-Up Call was voor mij een dan ook echt een wake-up call. Het drinkwaterprobleem was verre van opgelost, maar voor een verbijsterend aantal van 30 % van de wereldbevolking een chronische zorg. Omdat ik voor meerdere organisaties al eens handtekeningen had verzameld onder de vlag van Milieudefensie Arnhem lag de volgende stap voor de hand: de Water Wake-Up Call moest onder de aandacht worden gebracht, en hoe beter dan met standwerk. Weg uit het digitale wereldje, maar live mensen benaderen en persoonlijke gesprekken!’, licht Riemer Broekhuizen van Milieudefensie Arnhem zijn keuze toe om actie te ondernemen voor Simavi.

Bovendien zegt hij: ‘een extra mooi aspect van deze actie vind ik het feit dat er een directe link is met het welzijn en de kansen van juist de armste en kwetsbaarste groep wereldburgers, speerpunt van Milieudefensie; klimaatrechtvaardigheid. Ik vond het dan ook zeer toepasselijk om daar met de vrijwilligers van onze lokale afdeling voor te staan.’

Riemer Broekhuisen van Milieudefensie in actie voor de Water Wake-Up Call

Milieudefensie live spreken en je handtekening zetten

Woon je in de regio Arnhem en heb je de Water Wake-Up Call nog niet ondertekend of vind je het leuk om informatie te krijgen van Milieudefensie? Je vindt ze op zaterdag 27 augustus op Het Park Vertelt in park Hartenstein Oosterbeek.

Esther Oeganda

Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

Doneer