Klimaatmars

Artikel: 08.06.22, Amsterdam

Zondag 19 juni is de Klimaatmars in Rotterdam. Een belangrijk moment om in actie te komen en concrete oplossingen en toezeggingen van de overheid te eisen in de aanpak van de klimaatcrisis. Help jij ons om hen wakker te schudden?

Extreme weersomstandigheden veroorzaakt door klimaatverandering zorgen voor problemen wereldwijd. Overstromingen en droogte belemmeren de toegang tot veilig drinkwater in Afrika en Azië. En vrouwen en meisjes zijn daar de dupe van. Zij zijn vaak verantwoordelijk voor het halen van water en zijn nu gedwongen nog langer te lopen om veilig drinkwater te halen. Met als gevolg dat ze in die tijd niet kunnen studeren, werken en kwetsbaar zijn voor geweld. 

Het is nog niet te laat

Het is nog niet te laat om hier iets aan te doen, samen kunnen we het tij nog keren. Maar dan is er wel goede financiering en politieke steun nodig.

Naar de Klimaatmars: zo loop je met ons mee voor de Water Wake-Up Call

Daarom trekt Simavi aan de bel met de Water Wake-Up Call. En gaan we de straat op! Wij gaan 19 juni naar de Klimaatmars in Rotterdam om aandacht te eisen voor de watercrisis. Des te meer mensen aansluiten, des te luider zal onze eis voor actie klinken.  Het lijkt ons enorm leuk als je ons wilt helpen om de overheid wakker te schudden en met ons meeloopt met het vrouwen & waterblok tijdens de Klimaatmars op 19 juni. Tip: neem je eigen herbruikbare flesje mee, zo zorgen we voor minder afval.

We verzamelen om 12.15 uur bij onze Water Cocktail Bar. Hier maken we samen borden om onze boodschap over te brengen, wij zorgen voor de materialen. Je kunt je laten schminken in Water Wake-Up kleuren. De waterbar is de hele dag open voor gratis watercocktails en een goed gesprek over water of informatie over de watercrisis.

  • Datum: 19 juni 
  • Verzamelen vanaf 12:15 uur (de mars start om 13:00 uur)
  • Verzamelpunt: Water Cocktail Bar, de bar staat aan Binnerotte, rechts tegenover De Centrale Bibliotheek Rotterdam en Starbucks. Herkenbaar aan een grote Beachvlag van de Water Wake-Up Call.
  • Rotterdam

Wil je op de hoogte worden gehouden van de klimaatmars? Stuur een mailtje naar wakeup@simavi.nl of vul onderstaand formulier.

Of vul dit formulier in.

Bedankt!

Wat leuk dat je met Simavi meegaat naar de Klimaatmars in Rotterdam. We houden je op de hoogte. 

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen, en worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.
Esther Oeganda

Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

Doneer