HER Climate Stories | Het verhaal van wateractivist Sareen Malik

Verhaal: Sareen Malik, Kenia

Tijdens HER Film Festival presenteerden we samen met Cinetree vol trots HER Climate Stories, een belangrijke serie van korte films over vrouwen die echt het verschil aan het maken zijn: zij die opkomen voor de stem van de vrouw in het klimaatgesprek.

HER Climate Stories

De klimaatcrisis raakt ons allemaal. Maar de perspectieven en beslissingen om deze uitdaging het hoofd te bieden komen al te een te lange tijd vanuit een fractie van de populatie. Een belangrijke stem die hierin nog te weinig wordt gehoord zijn vrouwen: hun verhalen en stemmen zijn onmisbaar wanneer we samen aan oplossingen werken.

Daarom delen we in de serie HER Climate Stories de verhalen van drie vrouwen, die ieder op hun eigen manier in actie komen in de klimaatcrisis. Binnen hun gemeenschappen in Kenia, Brazilië en Nederland, maar ook daarbuiten zetten zij zich in voor hun gedeelde missie.

Inspiratie gegarandeerd: Sareen Malik

In deze editie zie je het verhaal van wateractivist Sareen Malik. “Klimaatverandering vermenigvuldigt alle risico’s, maar water vermenigvuldigt veerkracht.” Haar boodschap is duidelijk. Zowel in haar thuisland Kenia als op internationaal niveau strijdt zij als activist voor de rechten van vrouwen op het gebied van water en sanitatie. Zij ziet dagelijks hoe gebrek aan schoon water vrouwen en meisjes onevenredig benadeelt. Zij bewondert de kracht die meisjes en hun moeders uiten, zelfs in de meest hopeloze situaties. En ze benadrukt dat de landen en systemen heel erg hard proberen oplossingen te vinden voor alle problemen die klimaatverandering veroorzaakt.

Kijk de stories allemaal, want in een paar minuten leer je zo veel over de wereld en wat je zelf kunt doen, inspiratie gegarandeerd!

Wie is Sareen Malik?

Sareen Malik is een activist voor vrouwenrechten en gendergelijkheid op het gebied van water, sanitatie en hygiëne (WASH). De juriste is sinds 2018 directeur van ANEW, een overkoepelende organisatie van NGO’s uit meer dan 50 landen in Afrika die zich bezighouden met water en sanitatie. Ze gebruikt haar stem om bewustzijn te creëren over machtsmisbruik en genderongelijkheid rondom water.

Laat je stem horen voor de watercrisis!

Draag bij aan de oplossingen voor de watercrisis.

Doneer